Jeg får ikke tilgang til innstillingene – Jeg blir bedt om passord. Hva skal jeg gjøre

For å beskytte innstillingene for ESET NOD32 Antivirus og ESET Smart Security, kan man sette et bruker- eller administratordefinert passord for tilgang til disse innstillingene. Dette passordet er forskjellig fra brukernavnet og passordet som du fikk tilsendt da du kjøpte produktet. Dette passordet bestemmer du selv. Prøv med passord som du vanligvis bruker!

Hvis passordet er opprettet og du forsøker å få tilgang til innstillingene, dukker det opp et dialogvindu hvor du blir bedt om å angi passordet. Hvis du ikke kjenner passordet, må du få det fra den som opprettet det. Hvis systemet er en del av et bedriftsnettverk, ta kontakt med systemansvarlig for å få hjelp.

Hvis du har opprettet et passord og deretter glemt det, har ESET et verktøy (Unlock Utility) som fjerner det administrative passordet og gjenoppretter tilgangen til konfigurasjonsinnstillingene. Slik bruker du ESET Unlock Utility:
 1. Last ned ESET Unlock Utility fra en av disse linkene og lagre det på skrivebordet:

  For ESET NOD32 Antivirus 2.7 – Klikk her

  Nyere versjoner av ESET NOD32 Antivirus og ESET Smart Security – Klikk her

  Obs!: For de nyeste versjonene av ESET Smart Security og ESET NOD32 Antivirus, fungerer ESET Unlock Utility KUN i Sikkermodus. Du finner en detaljert veiledning under Unlock Utility for nyeste versjon av ESET Smart Security og ESET NOD32 Antivirus lenger ned.
 2. For å kjøre den nedlastede ESET Unlock Utility, dobbeltklikker du på filen som heter unlock2.7.exe eller unlock3.0.exe, avhengig av hvilken versjon du har lastet ned. Det vises et vindu med en numerisk opplåsnings-ID.

  Obs! Brukere av Microsoft Windows Vista eller nyere (2003, Windows 7) må høyreklikke på ESET Unlock Utility og velge Kjør som Administrator.
 3. Kontakt brukerstøtteavdelingen vår og inkluder opplåsnings-ID-en som vises i dette vinduet.
 4. Svaret fra ESET Brukerstøtte inneholder en tilsvarende numerisk opplåsningskode. Kjør ESET Unlock Utility på nytt og angi den numeriske opplåsningskoden som du har mottatt fra ESET Brukerstøtte.

  Obs! Brukere av Microsoft Windows Vista eller nyere (2003, Windows 7) må høyreklikke på ESET Unlock Utility og velge Kjør som Administrator.
 5. Når du har angitt opplåsningskoden, trykker du på ENTER. Dette fjerner det administrative passordet, slik at du får tilgang til konfigurasjonsinnstillingene.


Bruk av Unlock Utility for nyeste versjon av ESET Smart Security og ESET NOD32 Antivirus
 1. Start maskinen på nytt. Mens datamaskinen starter opp, holder du F8-tasten inne. Obs! På noen tastatur må du trykke inn en egen tast («F-Lock») for å aktivere funksjonstastene F1–F12.
 2. I den første bokstavbaserte menyen velger du Sikkermodus.
 3. Etter at omstarten er ferdig, høyreklikker du på filen som heter unlock3.0.exe og velger Kjør som Administrator.
 4. Fortsett fra trinn 3 over for å sluttføre kjøringen av ESET Unlock Utility.