Feilmelding for ESET Outlook pluginmodul når du starter Microsoft Outlook


Hvis du får følgende feilmelding når du starter Microsoft Outlook,

Tillegget ’ESET Outlook Plugin’ (C:\PROGRA~\1ESET\ESETNO~\1EPLGOU~1.DLL) kan ikke lastes inn og er blitt deaktivert av Outlook. Dersom ingen oppdatering er tilgjengelig, bør du avinstallere tillegget.

Les mer om dette i denne artikkelen.

Feilmeldingen over kan oppstå på datamaskiner med flere brukerprofiler etter en oppgradering, reinstallering eller mislykket avinstallering av ESET Smart Security.

Løsning 1: Outlook 2003 og 2007 – Slett filen extend.dat

Extend.dat-filen inneholder buffer for de tilleggene i Microsoft Outlook som aktiveres av Tilleggsbehandling. Hvis du sletter extend.dat-filen og starter Outlook på nytt, opprettes det automatisk en ny .dat-fil. Den nye extend.dat-filen skal ikke inneholde noen motsetninger og skal hindre at feilen oppstår igjen.Sletting av extend.dat-filen (Windows XP):
  1. Avslutt Outlook.
  2. Klikk på Start – Søk – Alle filer og mapper – Flere avanserte alternativer og kryss av for Søk i skjulte filer og mapper.
  3. I det øverste søkefeltet skriver du extend.dat og klikker på Søk.
  4. I søkeresultatene høyreklikker du på extend.dat-filen og velger Slett.

Obs! Hvis Outlook brukes av flere profiler, er det en extend.dat-fil for hver profil. Hver extend.dat-fil må slettes. Som standard ligger denne filen i C:\Documents and Settings\Brukernavn\Lokale innstillinger\Programdata\Microsoft\Outlook.

Sletting av extend.dat-filen (Windows Vista):
  1. Avslutt Outlook.
  2. Klikk først på Start, deretter på Søk. Klikk på Avansert søk øverst til høyre.
  3. Kryss av for Inkluder ikke-indekserte, skjulte og systemfiler (kan gå sakte) til venstre. På høyre side skriver du extend.dat i navnefeltet og klikker på Søk-knappen.
  4. I søkeresultatene høyreklikker du på extend.dat-filen og velger Slett.

Obs! Hvis Outlook brukes av flere profiler, er det en extend.dat-fil for hver profil. Hver extend.dat-fil må slettes. Som standard ligger denne filen i C:\Brukere\brukernavn\AppData\Local\Microsoft

Løsning 2: Installer Office 2003 Service Pack 3 eller andre tilgjengelige oppdateringer

Hvis du bruker Microsoft Outlook 2003, kan du installere Office 2003 Service Pack 3 for å løse problemet med feilmeldingen. Denne og andre oppdateringer finner du her:

http://office.microsoft.com/officeupdate/